Nakúpte za 60 € a dopravu máte zadarmo

MENU
8 - 16

Košík je prázdny

Zdieľajte

​Pustite do kúpeľne farby

​Pustite do kúpeľne farby

3.7.2020

​Pustite do kúpeľne farby

3.7.2020

Dlhé roky sme sa v kúpeľňovom segmente prizerali vymieraniu farieb až do štádia sterilnej chrómovej ponuky u všetkých výrobcov. Ako každý extrém, aj tento viedol k vyhladovaniu zákazníkov a po opätovnom zaradení farebných programov má väčšina výrobcov problémy s pokrývaním dopytu po farebných produktoch. Poďme sa spoločne pozrieť, čo ktorí výrobcovia vo farbách ponúkajú.

Na úvod ešte jedno upozornenie - okrem ponuky, ktorá sa vždy v priebehu času mení, sa budeme zaoberať aj dostupnosťou, resp. dodacími dobami, ktoré sa tiež v priebehu mesiacov môžu výrazne zmeniť. Dostupnostné informácie berte s rezervou a neváhajte nás osloviť, ak potrebujete zistiť skutočné dodacie termíny na konkrétne produkty.

Výrobcovia s farebnou ponukou

Medzi prvými, ktorí odhadli hlad po farbách a najmä čiernej, bol Sanswiss, výrobca sprchových kútov a vaničiek. Už 2-3 roky má v ponuke sériu Black Line, v rámci ktorej ponúka modely zo sérií CADURA, TOP-LINE S, ANNEA, SOLINO, EASY. Časom zaradili do programu aj White Line a Gold Line.

Okrem Sanswissu nájdeme čierne profily aj v ponuke Ravaku, kde ich výrobca dal do série Pivot. Osobne by sme uprednostnili niektorú z exkluzívnejších sérií, ale asi majú pre dané rozhodnutie svoje dôvody. Rovnako čierne profily ponúka aj firma Huppe, ktorá ich zaradila do strednej série Design Elegance/Design ure, do základnejšej Aura pure, ale tiež do posuvnej walk-in-u Xtensa. Domácemu výrobcovi Aquatek tento rok pribudla do portfólia exkluzívna séria Aquatek Jaguar celá v čiernej farbe.

Farebné vodovodné batérie

Veľkej obľube sa po uvedení na trh tešia aj čierne či inofarebné batérie. Ich popularita vzrástla natoľko, že výrobcovia majú aj 2 roky od spustenia výroby neprekonateľné problémy s uspokojením dopytu a dodacie doby neraz presahujú 6 mesiacov. Ide najmä o Grohe, ktoré zaviedlo širokú paletu farieb na relatívne veľké množstvo produktov, konkrétne na batériové série Allure, Essence, Atrio, Grandera a Lineare a série doplnkov Essentials a Atrio. Hansgrohe sa už dostáva z najväčších problémov a ich navyšovanie výrobných kapacít je za posledné mesiace jasne vidieť. Dodacie doby sa na väčšinu čiernej ponuky skrátili zo 4 až 6 mesiacov na týždne (až na pár výnimiek).

Stálicou na poli farebných batérií je španielsky Tres ,ktorého séria Study Colors je na trhu už roky. Okrem toho, že ide o výrazne dostupnejšiu alternatívu k čiernym produktom s dlhou dodacou dobou, nájdete v nej aj produkty rôznych ďalších farieb ako žltá, oranžová, červená, zelená a iné.

Nie je to bežné, ale ak patríte k detailistom, dajú sa objednať aj čierne umývadlá či WC misy. Čiernu keramiku má v ponuke napr. Duravit v sérii Vero či výrobca Creavit.

Čo ešte môže hrať farbami?

Vďačnou kategóriou na farebné obzvláštnenie kúpeľne sú radiátory. Jediná skupina produktov, ktorá na rôznofarebnosť nikdy nezanevrela a takmer každý výrobca ponúka okrem bielej a chrómu aspoň niekoľko ďalších odtieňov. Pri PMH sú to jednotky farieb, pri Isane 30 - 40 farieb a pri Terme dokonca stovky farebných odtieňov. V takej širokej škále sa pohodlne vyberá vhodná farba na doplnenie akýchkoľvek obkladov či dlažby alebo naopak na dosiahnutie želaného kontrastu.

Tento rok zaradila firma Alcaplast do ponuky v rámci čierneho programu sprchové žľaby s čiernym telom a, samozrejme, čiernymi roštami. Sú cenovo rovnako dostupné ako doteraz ponúkané nerezové produkty a vedia čiernu kúpeľňu priblížiť k dokonalosti.

Tipy na záver

  • Dobre si rozmyslite čiernu farbu, ak si budete sami umývať kúpeľňu. Biely vodný kameň sa na čiernej farbe „krásne“ ukáže.
  • Ak siahnete po špecifickejších farbách ako grafit, zlato, povrch vo farbe niklu a podobne, v budúcnosti môžete naraziť na problémy s objednaním náhradných dielov alebo nových produktov, keď doslúžia. Ako sa vraví, každá krása niečo stojí.

A čo vy, dali by ste si do kúpeľne čierne umývadlo alebo ružový radiátor? Pokojne sa pochváľte vašou kombináciou v komentároch na našej Facebook stránke.


Prečítajte si aj iné články z nášho blogu

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Sprchové žľaby

V minulom diele tohto seriálu sme si predstavili možnosti pri výbere sprchovej vaničky, dnes sa bližšie pozrieme na sprchové žľaby, ich typy, výhody…

Čítať ďalej

​4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Sprchové vaničky

Rozhodujete sa či zvoliť vaňu, alebo sprchový kút? Pokiaľ padne voľba práve na kút, vynorí sa vám niekoľko ďalších otázok, ktorým sa budeme venovať v…

Čítať ďalej

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Aký má mať tvar?

Pokiaľ ste si už vybrali medzi sprchovými vaničkami a žľabmi, pokračujeme vo výbere tvaru. Aký kút teda vybrať? Štvorcový, obdĺžnikový, štvrťkruhový…

Čítať ďalej

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Čo brať ešte do úvahy

​V poslednom diele seriálu sa pozrieme na možnosti otváracieho mechanizmu, povrchové úpravy a venovať sa budeme aj otázke, koľko stien je potrebné…

Čítať ďalej
Hore