Nakúpte za 60 € a dopravu máte zadarmo

MENU
8 - 16

Košík je prázdny

Zdieľajte

Pokračujeme v predstavovaní noviniek Hansgrohe 2021

Pokračujeme v predstavovaní noviniek Hansgrohe 2021

29.10.2021

Pokračujeme v predstavovaní noviniek Hansgrohe 2021

29.10.2021

V minulom článku sme vám ukázali dve zaujímavé novinky, ktoré na trh uviedla spoločnosť Hansgrohe, a teraz budeme pokračovať. Môžete sa tešiť multifunkčnú batériovú sériu Finoris aj prevratné odtokové žľaby RainDrain. Nebudeme teda zdržovať, novinky prichádzajú.

Batériová séria Finoris aj s drezovými riešeniami

Finoris, kompletná batériová séria posadená do puristického dizajnu, v ktorom sa snúbia ostré hrany s dokonalými valcovými plochami, ponúka okrem plnej palety štandardných batérií (ktoré spomíname v predošlej sérii Vivenis) aj dve špeciality.

Prvou je umývadlová batéria s otočným výtokom zvyšujúca použiteľnosť a variabilitu. Druhý model s vťahovacou sprškou ju posúva ešte ďalej a umožňuje naozaj takmer neobmedzené využitie (ideálne rozmernejšieho) umývadla. Inšpiráciou k týmto inováciam boli drezové batérie a zákazníci, ktorí žiadali prenos drezových technológií aj do sveta umývadlových batérií. Využili by ste ich vo svojej kúpeľni?

WallStoris a AddStoris usporiadajú každú kúpeľňu

V oblasti kúpeľňových doplnkov má Hansgrohe v ponuke určitý základ, ale potenciál je nepochybne oveľa väčší. Na to sa vo vývoji rozhodli zareagovať a k dvom existujúcim sériám Logis a PuraVida pridali rovno ďalšie dve. Opäť jednu ekonomickú, ale zároveň hravú a určite zaujímavú, s názvom WallStoris. Je postavená na základných lištách upevňovaných na stenu vŕtaním alebo lepením, na ktoré sa nacvakávajú rôzne doplnky. V ponuke sú háčiky, poličky, mydelničky, odkladacie misky, držiak sprchy alebo aj dlhý vešiak. Obmedzením tejto série je vyhotovenie len v dvoch farbách (čierna a biela) a absencia chrómového prevedenia.

Naopak AddStoris je postavená cenovo kúsok vyššie. Je však dostupná až v šiestich farbách a dizajnovo posadená viac do seriózneho než hravého dizajnu. Z nášho pohľadu sa v Hansgrohe trafili do čierneho, pretože sa im podarilo vyplniť medzeru medzi sériami Logis a PuraVida. Doplníte o ne vašu kúpeľňu? Aktualizácia - výrobca stále nestihol nábeh na výrobu ani ku koncu roka 2021, mnohé prvky majú očakávané dodanie až v apríli 2022. Radi Vám však preveríme aktuálnu dostupnosť jednotlivých položiek na požiadanie.

Univerzálne žľaby RainDrain

Prevratnou novinkou v ponuke Hansgrohe sú odtokové žľaby. Principiálne sú navrhnuté podobne ako osvedčené žľaby Geberit Cleanline, ponúkajú však výrazne viac možností inštalácie a prispôsobenia stavebnej situácii. Spomínaným geberitom je inšpirované skladačkové riešenie, ktoré sa pozostáva zo sifónovej časti inštalovanej do poteru a pohľadovej vrchnej sady, ktorá sa osádza až pri dláždení. Z technického hľadiska sa delia podľa pohľadových častí na 3 skupiny:

  • RainDrain Rock – pre vloženie dlažby do roštu
  • RainDrain Match – s nerezovým roštom
  • RainDrain Flex – nerezová spádovaná plocha zasadená v dlažbe

RainDrain Match

Fotografie: RainDrain Match a RainDrain Flex

To boli novinky, ktoré nám spoločnosť Hansgrohe predstavila v roku 2021. Už sa nevieme dočkať, aké nápady prinesú nabudúce. Určite ich budeme pozorne sledovať, aby sme vám všetko zaujímavé mohli predstaviť.

Ak ste nečítali prvý článok Hansgrohe novinkách, prejdite na Predstavujeme bohaté novinky Hansgrohe 2021.


Prečítajte si aj iné články z nášho blogu

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Sprchové žľaby

V minulom diele tohto seriálu sme si predstavili možnosti pri výbere sprchovej vaničky, dnes sa bližšie pozrieme na sprchové žľaby, ich typy, výhody…

Čítať ďalej

​4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Sprchové vaničky

Rozhodujete sa či zvoliť vaňu, alebo sprchový kút? Pokiaľ padne voľba práve na kút, vynorí sa vám niekoľko ďalších otázok, ktorým sa budeme venovať v…

Čítať ďalej

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Aký má mať tvar?

Pokiaľ ste si už vybrali medzi sprchovými vaničkami a žľabmi, pokračujeme vo výbere tvaru. Aký kút teda vybrať? Štvorcový, obdĺžnikový, štvrťkruhový…

Čítať ďalej

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Čo brať ešte do úvahy

​V poslednom diele seriálu sa pozrieme na možnosti otváracieho mechanizmu, povrchové úpravy a venovať sa budeme aj otázke, koľko stien je potrebné…

Čítať ďalej
Hore