Nakúpte za 60 € a dopravu máte zadarmo

MENU
8 - 16

Košík je prázdny

Zdieľajte

Ako sa nepopáliť pri nákupe kúpeľňového zariadenia cez internet? Diel druhý

Ako sa nepopáliť pri nákupe kúpeľňového zariadenia cez internet? Diel druhý

30.12.2020

Ako sa nepopáliť pri nákupe kúpeľňového zariadenia cez internet? Diel druhý

30.12.2020

Pokračujeme v našich radách, ktoré sme nazbierali počas rokov skúseností s predajom cez internet. V druhej časti sa povenujeme umývadlám, radiátorom, WC, obkladom a doplnkom.

Vyberáte umývadlo a skrinku? Na toto dajte pozor

Umývadlo odporúčame vyberať vždy s ohľadom na dostupnú podumývadlovú skrinku, aby ste sa neocitli v situácii „mám umývadlo, ale výrobca k nemu neponúka kompatibilnú skrinku“. To sa samozrejme netýka umývadiel na dosku, no aj tak je dobré mať celú túto umývadlovú oblasť vopred premyslenú.

Pri skrinkách pod umývadlo treba dávať naozaj veľký pozor. Ak nejde o skrinku s doskou na umývadlo, je nutné siahnúť výlučne po odporúčanom modeli ku konkrétnemu umývadlu. Iná skrinka vám totiž bude na zakúpené umývadlo len ťažko sedieť. Rôzne zaoblenia, tvarovanie dna, umiestnenie sifónu či hĺbka umývadla môžu spôsobiť mnoho vrások.

Kúpeľňové radiátory sú komplikovaná téma. Najväčší pozor treba dať na spôsob pripojenia, teda umiestnenie prívodu a odvodu teplej vody. Samozrejme, že veľkosť a tepelný výkon sú tiež veľmi dôležité parametre, preto treba dôkladne zvážiť, ako plánujete radiátor používať. Viac nájdete v samostatnom článku Kúpeľňový radiátor – Aby vám a vašim uterákom nebola zima alebo na našej technickej podpore.

Kúpte si WC, ktoré vám sadne

Pri závesných WC misách nie je čo pokaziť, ak vám inštalatér nepripravil závitové tyče na zavesenie misy pre inú ako štandardnú rozteč. Dbajte len na výber odporúčanej (a teda kompatibilnej) WC dosky. Ak sa snažíte minimalizovať rozsah prerábky a siahate po kombinovanom WC, dajte si pozor na výber modelu so správne riešeným odpadom. Model s vyústením do zeme nenapojíte vodorovne do zadnej steny, avšak opačne sa to dá vyriešiť použitím správneho kolena.

Najčastejšou chybou vôbec je nesprávny výber splachovacieho tlačidla. Neplatí ani to, že na podomietkové splachovače Geberit sedia všetky tlačidlá Geberit, nie to ešte tlačidlá iných značiek. Napríklad samotný Geberit má 3 skupiny vzájomne nekompatibilných konštrukcií a tlačidiel (Sigma, Omega a Delta). Taktiež Viega prešla na nové podomietkové moduly, no v ponuke sú stále aj staré tlačidlá, preto treba vyberať veľmi pozorne.

Pri bidetoch opäť nie je veľa zásadných vecí, o ktorých treba správne rozhodnúť. Z hygienického hľadiska odporúčame bidet kombinovať s batériou vybavenou odtokovou súpravou s tiahlom (click-clack riešeniu sa vyhnúť).

Obklady, dlažby a doplnky

Obklady a dlažby do kúpeľne kupujte vždy s rezervou. Nedá sa povedať presné percento, vždy to závisí od členitosti priestoru a veľkosti formátu. Zvyčajne sa však optimálna rezerva pohybuje v rozmedzí 5 – 15%. Rezerva slúži na pokrytie odpadu pri rezaní, ale tiež na opravy do budúcnosti. O 10 – 15 rokov už ťažko zoženiete rovnaký obklad či dlažbu.

Vrámci kúpeľňových doplnkov nie je žiadna dominantná problematika, ktorú by bolo nutné spomenúť. Snáď len upozorníme, že okrem vŕtania je možné aj lepenie vybraných sérií doplnkov pomocou lepidla Mamut.

Pri výbere kuchynského drezu je najdôležitejšie nezvoliť drez s väčšou vaničkovou časťou, ako je priestor v skrinke. V rámci drezov nájdete aj výhodné sety drezov a batérií, kde viete ušetriť zopár eur. Takáto kombinácia je ideálna voľba pri kombinovaní kameninového drezu s batériou rovnakého povrchu.

V prípade kúpeľňových ventilátorov si dajte pozor najmä na priemer odťahového potrubia, aby ste dokázali ventilator či už priamo, alebo aspoň s použitím redukcie, napojiť.


To je zatiaľ z nášho miniseriálu Ako sa nepopáliť všetko a dúfame, že váš výber kúpeľňového zariadenia bude bezproblémový.

Ak ste nestihli prvú časť tohto miniseriálu, nájdete ju tu Ako sa nepopáliť pri nákupe kúpeľňového zariadenia cez internet? Diel prvý


Prečítajte si aj iné články z nášho blogu

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Sprchové žľaby

V minulom diele tohto seriálu sme si predstavili možnosti pri výbere sprchovej vaničky, dnes sa bližšie pozrieme na sprchové žľaby, ich typy, výhody…

Čítať ďalej

​4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Sprchové vaničky

Rozhodujete sa či zvoliť vaňu, alebo sprchový kút? Pokiaľ padne voľba práve na kút, vynorí sa vám niekoľko ďalších otázok, ktorým sa budeme venovať v…

Čítať ďalej

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Aký má mať tvar?

Pokiaľ ste si už vybrali medzi sprchovými vaničkami a žľabmi, pokračujeme vo výbere tvaru. Aký kút teda vybrať? Štvorcový, obdĺžnikový, štvrťkruhový…

Čítať ďalej

4 kroky, ako správne vybrať sprchový kút – Čo brať ešte do úvahy

​V poslednom diele seriálu sa pozrieme na možnosti otváracieho mechanizmu, povrchové úpravy a venovať sa budeme aj otázke, koľko stien je potrebné…

Čítať ďalej
Hore